SALTED PEANUT’N’CREAM -BROWNIE

SALTED PEANUT’N’CREAM – BROWNIE

 

Ohjeen kehittely lähti ihanasta cookies’n’cream – browniesta. Omia mieltymyksiä hyväilee suolainen kinuski ja snickers kuuluu ehdottomana ykkösenä omiin suosikkeihin. Snickersiä onkin tullut jalostettua niin kakun, kuin suklaankin muodossa – ohjetta niihin postauslistalla myöhemmin.

 

Tämä brownie on suussa sulava, mehevän sitkeä ja sopivasti rapiseva.

 

Pohja

100g tummaa suklaata

100g voita / margariinia

2 munaa

1dl sokeria

1dl fariinisokeria

2dl vehnäjauhoja

1tl leivinjauhetta

1rkl vaniljasokeria

n.2dl suolattuja maapähkinöitä

 

1. Sulata voi ja suklaa vesihauteessa, anna jäähtyä hetki.

2. Vaahdota kevyesti munat ja sokerit, lisää jäähtynyt voi-suklaaseos vaahtoon.

3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele taikinan sekaan.

4. Vuoraa n. 20 x 30cm vuoka leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan. Ripottele päälle maapähkinät.

5. Paista uunin keskitasolla 175asteessa noin 25-30min. Anna jäähtyä.

 

Kuorrute

1dl kinuskikastiketta (valmista, tai itse tehtyä)

2prk / n.4dl kuohukermaa

2tl vaniljasokeria

1prk / 200g vaniljatuorejuustoa

n.50g maitosuklaata

n. 2dl suolattuja maapähkinöitä

 

1. Valuta kinuskikastiketta suoraan pohjan päälle.

2. Vaahdota kerma kovaksi vaahdoksi, lisää vatkauksen aikana vaniljasokeri.

3. Vatkaa kerman sekaan vaniljatuorejuusto.

4. Kaada ja tasoittele kuorrute jäähtyneen pohjan päälle.

5. Sulata suklaa vesihauteessa ja valuta kuorrutteen päälle ohuena nauhana, ripottele päälle maapähkinät.

 

Säilytä jääkaapissa; oma mieltymys onkin, että brownie on parasta viileänä.

 

Nauti!

Tietoa kirjoittajasta

annakoi

Jo yli kymmenen vuotta sitten leivontaan hurahtanut nuori. Vuosien saatossa tuloksena omia reseptejä kehittelevä nainen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *