LAISKAN LASKIAISDONITSIT

Laiskana pullanleipojana lintsasin ja oikaisin donitsien kautta – lopputuloksena ei paljoa perinteiselle laskiaispullalle häviä ja koostumus kuohkea! Nam! Donitsivuoan sijasta voit käyttää myös muffinssivuokia. Ohje 12 donitsiin.

 

200c, noin 6-8min.

 

0.5 dl öljyä

1.25 dl maustamatonta jogurttia

1 kananmuna

1 dl sokeria

0.5 tl suolaa

3 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

2 tl kardemummaa

 

1. Sekoita kuivat aineet keskenään.

2. Sekoita öljy, muna ja jogurtti keskenään, lisää kuivat aineet ja sekoita nopeasti tasaiseksi.

3. Kaada seos pursotinpussiin. Öljyä donitsivuoka ja pursota taikinaa vuokiin noin puoleenväliin asti. Jätä kohoamisvaraa.

4. Paista ja anna jäähtyä.

5. Leikkaa jäähtyneet donitsit keskeltä kahtia laskiaispullien tapaan; täytä makusi mukaan mantelimassalla / vadelmamarmeladilla ja kermavaahdolla.

 

Nopeaa ja maistuvaa – HYVÄÄ LASKIAISTA!

Tietoa kirjoittajasta

annakoi

Jo yli kymmenen vuotta sitten leivontaan hurahtanut nuori. Vuosien saatossa tuloksena omia reseptejä kehittelevä nainen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *