Kaipaatko vaihtelua arkeen, tai helpomman ja nopeamman texmex-henkisen vaihtoehdon lasagnelle? Nachovuoka tarjoaa sen! Ohjeita kyseiseen ruokaan on useammanlaisia ja nyt tarjoan oman versioni, josta voit muokata oman makusi mukaisen – lisäämällä / poistamalla mausteita, kasviksia, tai juustoa. Minä olen tulisen ruoan ystävä, mutta jättämällä ohjeesta pois jalapenot ja chilit, saat miedomman version.
Tarvitset:
1 pss Nachoja (minä käytän juuston / chilin makuisia, mutta mikä maku vain käy)
400g kananpojan juhelihaa
2 isoa punasipulia
2tl texmex / taco – mausteseosta
1tl paprikajauhetta
1tl suolaa
1 prk salsakastike hot / medium
1 prk tomaattimurskaa (chili)
1dl tulisia jalapenoviipaleita (säilyke)
0.5dl tulisia punaisia chilejä pilkottuina (säilyke)
1pss à150g juustoraastetta
1pkt mozzarellajuustoa
oliiviöljyä paistamiseen
1. Laita uuni kuumenemaan grillivastukselle 180asteeseen.
2. Pilko punasipulit ja kuullota niitä hetki paistokasarissa / kattilassa öljyssä. Lisää kananpojan jauheliha ja ruskista.
3. Lisää kypsyneeseen jauhelihaan paprikajauhe, tacomauste ja suola. Sekoita ja lisää salsadippi, sekä tomaattimurska.
4. Hienonna jalapenoviipaleita hiukan ja pilko chilit. Lisää seokseen.
5. Pilko mozzarellaa pienemmäksi.
6. Kokoa korkeareunaiseen uunivuokaan lasagnen tyyliin;
– jauhelihakastiketta
– mozzarellakuutioita ja juustoraastetta
– nachoja
7. Laita viimeiseksi kerrokseksi nachoja ja niiden päälle hieman juustorastetta. Paista uunin keskitasossa grillivastuksen alla noin 10minuuttia (tai kunnes juusto alkaa ruskistua päällä).
8. Tarjoile raikkaan salaatin kanssa.
VINKKI! Voit tehdä myös uunipellillä tämän; alle nachoja, jauhelihakastike ja juustoja, nachoja ja juustoja – uuniin grillivastuksen alle. Helppo herkku vaikkapa ystävien kanssa nautittavaksi!