YSTÄVÄNPÄIVÄN MOKKAPALAKAKKU

Ihanan mehevä, helppo ja nopea valmistaa ilman vatkainta! Ohjeen tuplaamalla valmistuu maailman parhaat mokkapalat uunipellillä.

 

Pohja
100 g leivontamargariinia (rasvaa 80 %)

1,75 dl vahvaa kahvia

2,5 dl vehnäjauhoja

1,5 dl sokeria

2 rkl kaakaojauhetta

1,5 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

2 kpl munaa

1. Sulata rasva ja yhdistä siihen kahvi, maito/kerma ja anna jäähtyä.

2. Yhdistä kuivat aineet ja lisää erissä voi/kahviseokseen.

3. Lisää viimeisenä munat.

4. Laita / leikkaa kakkuvuoan pohjalle leivinpaperi ja kaada taikina vuokaan.

5. Paista uunin keskitasossa 180c n.20min.

6. Anna jäähtyä kunnolla.

Kuorrutus

40 g leivontamargariinia (rasvaa 80 %)

0,4 dl vahvaa kahvia

3-4 dl tomusokeria

1,5 rkl kaakaojauhetta

 

1. Sulata voi, lisää siihen kahvi, kaakaojauhe ja tomusokeri. Lisää tomusokeria sen verran, että kuorrute on paksua ja jähmettyy hyvin kakun päälle.

2. Tasoittele kuorrute kakun päälle. Jos omistat irtopohjavuoan, niin kakku on hyvä pitää vuoassaan ja tällöin myös kuorrute ei pääse valumaan.

 

Toisaalta, pieni rosoisuus on ihanaa 🙂 Koristele mielesi mukaan nonparelleilla / kookoksella tms.

 

3. Anna jähmettyä viileässä.

 

Minä varkasin tähän laktoositonta vispikermaa, jonka maustoin appelsiinin makuisella tomusokerilla.

 

HYVÄÄ YSTÄVÄNPÄIVÄÄ! <3

Tietoa kirjoittajasta

annakoi

Jo yli kymmenen vuotta sitten leivontaan hurahtanut nuori. Vuosien saatossa tuloksena omia reseptejä kehittelevä nainen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *