TWIX PIIRAKKA

Olen törmännyt tämän ohjeeseen joskus ja ajatellut kokeilevani. Tällä viikolla ilmaantui syy juhlistaa arkea hieman ja mietin, mitä nopeaa voisin leipoa. Tein siis tämän lennosta, tunnin varoitusajalla ja ilman ohjetta – laiskuuttani, mutta ulkomuistissa normaali mutotaikina ja kinuski. 

TWIX 

Pohja;

100g Voita / Leivontamargariinia

1dl sokeria

1 Kananmuna

1tl Leivinjauhetta

1tl Vanilliinisokeri

3dl Venhjäjauhoja

 

Täyte;

2dl Kuohukermaa

2dl sokeria

 

1. Laita uuni lämpenemään 175c.

2. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi, yhdistä vaahtoon kananmuna.

3. Lisää keskenään yhdistetyt kuivat aineet voi-sokerivaahtoon.

4. Painele jauhotetuin sormin taikina suorakaiteen muotoisen vuoan pohjalle niin, että taikinaa on ohuelti pohjalla ja reunoilla – tai miksei minkä tahansa mallisen. Suorakaiteen mallista saat leikattua ”valmiita patukoita”. Paista pohjaa noin 20minuuttia, painot ovat oivat tässä – en omista, joten nopeasti painelin kohonneen pohjan haarukalla matalaksi.

5. Aloita kinuskin keittäminen samalla, kun pohja menee uuniin. Yhdistä kerma ja sokeri paksupohjaiseen kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä kunnes seos paksuuntuu. Minulla tähän meni ainakin 40minuuttia, joten pohja sai ulkona jäähtyä. Tee kinuskille vesilasitestejä; lasiin kylmää vettä, tiputa pisara kinuskia. Mikäli pisara pysyy kasassa, on kinuski valmista.

6. Jäähdytä kinuskia hetki ja kaada pohjan päälle. Laita jääkaappiin jäähtymään.

 

Suklaakuorrutus;

100g Fazerin sinistä maitosuklaata

80g Tummaa suklaata

50g Voita / Leivontamargariinia

 

1. Sulata pilkotut suklaa ja voi vesihauteessa kokoajan sekoitellen.

2. Kaada jäähtyneen piirakan päälle ja jäähdytä vielä ainakin 1 tunti.

Tietoa kirjoittajasta

annakoi

Jo yli kymmenen vuotta sitten leivontaan hurahtanut nuori. Vuosien saatossa tuloksena omia reseptejä kehittelevä nainen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *