SUKLAAKAKKU

Makeannälkää ei tämän kakun jälkeen enää ole – yksi pala riittää viemään suuremmankin sokerihampaan kolotuksen! Ohje bongattu Annin uunissa – blogista ja muutoksena alkuperäiseen suklaa vaihtunut ihanaan Fazerin Siniseen! Lisäksi tässä ei tarvita pohjan valmistuksessa vatkainta- sitä minä laiskana arvostan!

 

Koristelussa olen käyttänyt pohjien tasoituksesta ylijäänyttä murua, suklaapaloja ja kultaisia dr.oetkerin koristehippuja. Tähän voi toki soveltaa oman maun mukaan koristeluita – esimerkiksi oreoita / mariannecrushia / pätkistä jne.

OHJE

4 dl vehnäjauhoja
4 dl sokeria
3 dl tummaa kaakaojauhetta
2 tl ruokasooda
1 tl suolaa
2 dl maitoa
0.75 dl öljyä
2 kananmunaa
2 tl Vanilja – aromia
2 dl kuumaa kahvia

1. Laita uuni lämpeämään 175c

2. Mittaa ja sekoita keskenään kuivat aineet.

3. Sekoita keskenään maito, munat, öljy ja vanilja-aromi.

4. Lisää maitoseos kuiviin aineisiin kokoajan sekoittaen. Lisää kuuma kahvi seokseen. Sekoita tasaiseksi.

5. Voitele kaksi n. 20cm halkaisijaltaan olevaa vuokaa ja kaada taikina niihin. Paista pohjia uunin keskitasolla n. 35min, kokeile kypsyys puutikulla. Anna pohjien jäähtyä täysin. Jos paistat yhdessä vuoassa, paistoaika on n. 1h.

 

TÄYTE JA PÄÄLLINEN (suklaakreemi)

400 g Fazerin sinistä maitosuklaata
3 rkl kaakaojauhetta
3 rkl kuumaa vettä
350 g voita
2 dl tomusokeria
200 g maustamatonta tuorejuustoa
valinnainen aromi esim. caramel tai kahvi

1. Laita huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri vaahdottumaan monitoimikoneeseen. (Mikäli sellaista ei ole, niin aloita sulattamalla suklaa ja vaahdota sen jälkeen voi+tomusokeriseosta n. 10min.).

2. Sulata sillä välin suklaa ja anna jäähtyä hieman.

3. Lisää sula suklaa, tuorejuusto (mielellään huoneenlämpöinen) ja mahdollinen aromi voi-tomusokeriseokseen.

 

– Aloita täyttäminen tasoittamalla pohjat, mikäli niihin on paiston aikana kohonnut pieni kukkula. Halkaise pohjat kahteen kerrokseen. Laita alin pohja tarjoilulautaselle.

– Jaa täyte kahteen osaan; ensimmäinen 1/2 käytetään kakun väleihin ja toinen 1/2 kakun kuorruttamiseen.

– Koristele kakku mieleiseksesi, anna jähmettyä jääkaapissa ainakin tunnin ajan ennen tarjoilua. Itse tein päivää aikaisemmin ja kakku täytteineen oli todella hyvä tarjoiluhetkellä!

Tietoa kirjoittajasta

annakoi

Jo yli kymmenen vuotta sitten leivontaan hurahtanut nuori. Vuosien saatossa tuloksena omia reseptejä kehittelevä nainen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *