MAIDOTON MURUPIIRAKKA

Marjapiirakoista ehdoton suosikkini on murupiirakka – tämän kanssa vaniljajäätelö tanssii! Ohjeesta saa tavallisen korvaamalla soijajogurtin rahkalla, leivontaan soveltuvan kasvisrasvan normaalilla leivontamargariinilla ja kaurakerman kermalla, tai piimällä. Tuplaamalla ohjeen syntyy pellillinen piirakkaa 🙂 

OHJE

 

4 dl Vehnäjauhoja

2 dl Sokeria

1tl Leivinjauhetta

1 tl Ruokasoodaa

– Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää:

100g Sulatettua kasvisrasvaa

– Ota syrjään hieman alle puolet muruseoksesta ja lisää reilumpaan muruseosmäärään:

1 Kananmuna

1dl Kaurakermaa

– Levitä pyöreään piirakkavuokaan.

 

3 dl Puolukoita / Mustikoita / Vadelmia / Omenaa

– Levitä pohjan päälle.

 

2dl Soijajogurttia

1dl Sokeria

1 Kananmuna

1tl Vanilliinisokeria

– Sekoita jogurttiin muna ja sokerit, levitä marjojen päälle. Ripottele viimeisenä muruseos ja paista uunin keskitasossa 200c n 35min. Anna jäähtyä täysin.

 

Tietoa kirjoittajasta

annakoi

Jo yli kymmenen vuotta sitten leivontaan hurahtanut nuori. Vuosien saatossa tuloksena omia reseptejä kehittelevä nainen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *