Marjapiirakoista ehdoton suosikkini on murupiirakka – tämän kanssa vaniljajäätelö tanssii! Ohjeesta saa tavallisen korvaamalla soijajogurtin rahkalla, leivontaan soveltuvan kasvisrasvan normaalilla leivontamargariinilla ja kaurakerman kermalla, tai piimällä. Tuplaamalla ohjeen syntyy pellillinen piirakkaa 🙂
OHJE
4 dl Vehnäjauhoja
2 dl Sokeria
1tl Leivinjauhetta
1 tl Ruokasoodaa
– Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää:
100g Sulatettua kasvisrasvaa
– Ota syrjään hieman alle puolet muruseoksesta ja lisää reilumpaan muruseosmäärään:
1 Kananmuna
1dl Kaurakermaa
– Levitä pyöreään piirakkavuokaan.
3 dl Puolukoita / Mustikoita / Vadelmia / Omenaa
– Levitä pohjan päälle.
2dl Soijajogurttia
1dl Sokeria
1 Kananmuna
1tl Vanilliinisokeria
– Sekoita jogurttiin muna ja sokerit, levitä marjojen päälle. Ripottele viimeisenä muruseos ja paista uunin keskitasossa 200c n 35min. Anna jäähtyä täysin.